неділю, 2 серпня 2009 р.

Wall of shame - Свірж...


Немає слів - одні мати.. в сторону організаторів...
Судячи з новинних сайтів - організатори розраховували на 50 тис. народу.. було 5.5 тис. На питання куди розмістити ще 44.5, якби вони випадково приїхали і чим їх годувати - навряд чи змогли би відповісти..

Але матерам навіть паплюжна організація не завадила відпочити гарно!

PS: особливе співчуття тим хто придбав футболку/картуз "Я - лох".. е-е-е точніше з логом фесту "Свірж"..


То все були емоції.. а тепер по суті:
Перший день
В п'ятницю на головному вокзалі завантажились з Марічкою у "фестивальний автобус". Фестивальність автобусу підкреслювала ціна.. Майже в 4 рази більша за рейсовий.. та фіг зним, завіз гарно під самий фест. Фест одразу вразило парканому навколо здоровенного поля і тим що більше російськомоного народу чим українців.. Поки добирались до наметів організаторів лунали пісні Ніно Катамадзе. Послухати її повноцінно так і не встигли. Придбали квитки і за порадою матер (які туди приперлись ще зранку) не придбали місце під намет. Стояти там удень всерівно не можливо - спека, а "місця" посеред поля.. Заселились у сусідньому з рок сценою ліску.. ляпота... Місце правда не фотан.. ожина + кут нахилу донизу - щоб гарно вночі з'їзджати..
Як розклались попензлювали на концерт.. спочатку пішли на головну сцену.. там гарно смалили угорці з гурту дрібна корова (це мій вільний переклад).. За ними вийшли рідні "От Вінта" їх підтримувала велика рівненська діаспора серед глядачів - в натовпі майоріли 5 прапорів з символікою гурту.. Якщо хтось розраховував після драйвових угорців відпочити - то він помилився.. Особливо заперли ланцюжки під часу "Рокенролу для черепах"(усі глядачі вчепившись за "ніжні" панцирі один одного водили драйвові хороводи). Далі ми вирішили повернутись до рок сцени - послухати "Плач Єремії". По дорозі зайшли під ЛОХ ВіП місця (хоче чесно кажучи, як ще можна назвати людей, що заплатили 1000 грн. за те щоб сидіти у кріслі далеко від сцени і мати окремі туалети?? - по слухам то усі переваги ВіПів). Ціни на напої там виявились доволі захмарні.. так вибору не було + я ще ттп невдало воду з лимоном придбав (гидота рідкісна, нормально в ній лиш посуд відмити... але потім трішки штиняє хімією). Пішли на рок сцену.. по дорозі помилувались офіціним містечком на сусідньому горбі - виглядало як татарська навала, одні намети в напівтемряві і міжними вогнища.. на рок сцені усе йшло з запізненням в 2 години.. чесно кажучи я не дочекався.. свіже повітря, перед тим настрибався, компутерне загартування (не спати можу лиш перед компом :) ). "Плач Єремії" десь коло 2 ночі слухав вже у сні..
Другий день
Все починається гарно, пензлюєм по воду, місцеві якісь рятувальники показують дві дороги - звичайно ідем там де далі... обходим огорожене буржуйське спущене озеро, а там ріжем через поле.. трава по пояс - гарно. Знаходим воду у правильній хаті (з дому знову туди сюди ходять дочки). Повертаємся вже через ліс - набагато швидше. Далі топаєм під замок. Свіржський замок належить до золотої підкови Львова - на зовні справді гарний, стоїть на березі мальовничого ставу - перед ставом напис "Купатись заборонено", з ним далі був фан.
У замку не були, по слухах він у середині не дуже.. і тут перший дзвінок - Марічки швагро працює на збиранні/розбиранні сцени - так от, йому надійшла директива розбирати сцени. Фігово та що зробиш.. тре зачекати офіційних пояснень. Мальвоничий став - не зміг втриматись щоб не скупатись, вода - болото з молоком.. Костя мене підтримав. Далі прямуєм у сторону містечка, коли проходили поряд напису про заборонну купання - голосно, але ніби розмовляючи з Марічкою, зауважую, що заборона через сальмонорелу в озері.. У кацапів які йшли попереду у мокрих плавках трапився мікро інфаркт.. та добра Марічка палить усю контору - і відкриває їм очі на мої жарти... єх.
В містечку волонтери нічого не знають (їм відчитаються в останню чергу, так як вони навіть за концерт не платили..). Головну і рок сцени розбирають.. на фольк твориться хз що.. Виходить якиїсь чувак і каже, що слухи про закриття фесту - брехня. він просто міняє формат - замість 3 сцен і купи виконавців буде 1 і там виступатиме ще невідомо хто.. словом нас починають надувати.. потім як виявилось останню сцену на день подарували її орендатори, а виступали там лиш ті хто погодився це зробити безкоштовно. Згодом вийшла якась кобєта і пояснила, що така фігня твориться через нас, бо приїхало нас всього 5,5 тисяч, а вони хотіли більше. Як компенсацію обіцяла домовитись про дешевше пиво (тобто компенсувати з чужої кишені), не знаю яке там було пиво, но в селі наступного дня якиїсь дід хвалився що купував пиво по 12грн стакан - фігась дешевше. А згодом вона сказала, що буде засідання організаторів, там це питання детальніше обговорять (там певно вирішили валити поки не пізно). Після обіду прибрали будь-яку охорону.. зразу набігла купа гоповатих аборигенів.. немаю нічого проти культурних місцевих - але табуни гопоти коло наметів з хавкою діють на нерви.. по слухам були бійки коло сцени.. Про хавку окрема пісня.. зїсти щось пристойне - марна надія, шалик, печена картопля і борщик в стаканах по захмарних цінах.. ледь надибав нормальні хот дога..
Під сценою гарно пострибали під МедХеадс ХЛ, за ними був ДобШизДуб - не долюблю цих хлопак, тому рванув спати.
День третій
Спочатку відхепібєрздели Аполона.. більше стьобу чим привітань. Гано вітала лиш Марічка - та ми такі, що візьмеш? В честь Кості забацав соло на сопілці... грав гарно і натхненно.. поки не прийшли з сусіднього намету захудала кобіта і поплакаши як вчора було гарно - не попросила припинити ці прекрасні звуки, поки їм не розірвало голову і не розвісило мозок по навколишніх соснах. Пожалів.
Далі матери згребли манатки і звалили... До нас прирулили два попи недоучки - з Франика і Польщі. Довго гарно співали, все поглядали то на Марічку то на те як я погладжую сокиру... Зібрались із ними і попиляли до сцени, там вже нічого не було. Єдине що грало - блатняк з відкритої машини.. Пішли спробували щось придбати поїсти - навіть хот-догів не було (і ті гади плакатимуть, що нас мало приїхало?!?!?). Повалили на рейсовий автобус. Там купи народу, деякі хитрі сідають у протилежну сторону з розрахунку що автобусь колись вертатиметься назад. Прості підрахунки - 1 година до кінця маршруту, 1година назад + 1година до Львова.. воно того варте?? і де їх мозок. З Марічкою використали підкамінський маневр - давай вийдем наперед. Тому їхали навіть сидячи. Під час маневру познайомились з прикольним хлопакою.. розповів багато цікавого про закордоні фестивалі, ми йому про фести в у нас (відео футболу підкаменем рулить).
Отакіто пригоди.. ттп залишився задоволеним ДобШибДубом, я купанням.. відпочили гарно, нажаль всупереч, а не завдяки організаторам.

4 коментарі:

gravizappa сказав...

Де аргументи і факти?

RredCat сказав...

ня
http://www.google.com.ua/search?hl=en&rlz=1B3GGGL_enUA312UA313&q=%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%80%D0%B6+%D0%B7%D1%96%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE&btnG=Search

RredCat сказав...

Ще таке нарив - http://rock.lviv.ua/?category=7&article=16333

шкода що запізно побачив..

gravizappa сказав...

Тю, я мав на увазі розповідь про поїздку.