вівторок, 16 березня 2010 р.

Зимовий наркотик - Лижі

Спробувавши лише раз покататися на лижах ви приречуєте себе на залежність від цього захопливого заняття, і наступна розповідь про наш перший досвід катання на лижах яким ми мабуть завдячуємо RredCat-у, так як саме він першим спробував покататися на лижах(борді) і загітував нас.

Каталися ми на комплексі "Захар Беркут", оскільки добиратися нам туди із Рівного дуже зручно, прямим потягом у Славсько, і перший досвід катання у котяри був саме там. Подорожей гуртом туди у нас було 2, але дехто їздив ще окремо, і не лише туди. Про кожну із цих подорожей далі.



Заїзд перший

Подорож планувалася на 27-28 лютого але так як погода на той час була не дуже сприятлива вирішили поїхати на тиждень раніше, а саме на 20-21 лютого(сб-нд). В пт. в обід виїхали до Львова, щоб там переночувати у РедКета. Ввечері сиділи дивились фільми нетерпляче очікуючи завтрішнього ранку, і слухали пісню дощу за вікном, погода нам "сприяла". Зранку сніг знайти було тяжко, їхали в електричці і очима шукали білі плями на людських городах, зміщення на тиждень мало посприяло кількості снігу. Я вже думав що приїдемо, погуляємо по Славсько, і назад. Але Тарас тільки зійшов із потягу одразу побіг на прокат, ну і решта звичайно за ним. Через хвилин 30 ми вже купували абонементи на катання, а дощ все падав. Інструктори сказали, що сніг ще де-не-де, це нас трохи заспокоїло.

Піднялися на гору і ситуація була така: дощ, дуже мало снігу(мабуть землі більше), сильний туман, але навіть це ніяк не завадило отримати купу задоволення. Хтось одразу поїхав вниз, я поїхав вниз із інструктором, так як не мав ніякого уявлення як на них(лижах) правильно кататись. Через годину інструктажу все стало повністю зрозуміло і лишилось лише набирати досвіду. Десь в обід із гучномовців лунали репліки "Абонементи не продаються, кататися заборонено через малу кількість снігу", хоча всі продовжували кататись. Цікаво було підніматися на бугелях із частковими пробіжками по земельних ділянках :). Неприємно було бордистам, так як ноги у них були мокрі від дощу, лижники ж почували себе сухо і комфортно. Покинули комплекс ми одними із останніх.

Але все пройшло просто чудово, незважаючи на погану погоду, хоча це може через те що для мене це все вперше. Ввечері гарно повечеряли у кафе у Славсько попиваючи свої страви вином. Наступного ранку все тіло приємно боліло, а наступного дня вже страждав розум вимагаючи дози цього наркотику.

Заїзд другий

Весна посприяла, нападало купа снігу, знайшлися додаткові бажаючі покататися і ми знову поїхали за дозою. На цей раз все було на багато краще: купа снігу, ніякого дощу, більша компанія. Цікаво, що різниця між катанням першого разу і другого була як небо і земля. Першого разу я їздив нешвидко, обережно, часто ставав, тепер же я почував себе більш впевнено, прокатався пів дня і ноги зовсім не боліли.



Згори досить непогано мело, і всі хто був без маски шкодували про це. Час від часу по трасах їздив ратрак.


Далі Сіма відкрив для мене "Америку", виявляється знизу є ще одна траса, трохи крутіша за верхні, це було просто супер бо з"їхавчи там декілька раз одразу відчулась втома і відчуття що ти таки катаєшся.

Додатковий плюс, що після того як верхній бугель вже зупинили нижній ще пів години продовжував працювати і ми встигли ще декілька раз спуститися, при чому абонементи вже навіть не перевіряли, за що велике дякую :).


Ще одним відкриттям для мене була дорога до самого низу. Я очікував що це буде крута цілина, бо вона в мене асоціювалася із крутим підйомом канатної дороги. Але все виявилось досить пологе і сприятливе для спуску, це була дійсно дорога, по якій ми і спустилися, що на багато швидше ніж волочитися канаткою.

ЗІЖ Для цікавих ціни:
  • квиток Здолбунів-Славсько 55 грн(вночі із Здолбунова)
  • прокат спорядження 50 грн(лижі+боти, другого разу було 40), +25 штани, +25 куртка, кому що потрібно
  • квиток Славсько-Захар Беркут-Славсько 30 грн
  • абонемент на день 100 грн(першого разу був 150)
  • інструктор 150 грн/год
  • обід біля спусків 35 грн(грибна юшка, картопля із салом, гаряче вино), на перекус зійде, дехто із собою у наплечниках має їжу
  • обід в Славсько, я попоїв за 16 грн(деруни із м"ясом) + сік і вино окремо брав
  • квиток Славсько-Львів 12 грн (ночували у Тараса у Львові)
  • квиток Львів-Рівне 44 грн
Всього виходить десь 360-400грн за все орієнтуючись на Рівне.

Всі фото взяті із сайту Захар Беркут, так як свої знімаючі пристрої брати боялись, щоб не побити.

7 коментарів:

RredCat сказав...

А в мене виходить менше 200 грн :)

matera.ttp сказав...

ну так ти напиши, що ти із Львова їдеш, а не з Рівного

RredCat сказав...

щось дорога до рівного занадто дорогаю.. правда я хавку не порахував :)

RredCat сказав...

і ти рахуєш так ніби хоч раз в електричці квиток придбав...

matera.ttp сказав...

Ти дві хавки не порахував. І я виходжу із того що всі все беруть за повну ціну і не домовляються із кондуктором. У декого падає самооцінка коли він торгуватися починає :)

RredCat сказав...

і хто це в нас такий благородний і законослухняний?

matera.ttp сказав...

або хтось дуже скромний, або хтось хто віп місця на свіржі купує :)