четвер, 1 серпня 2013 р.

Кавказ, Хурзук - Джили-Су, червень 2013, антиреклама

Фото тут

Опис походу: http://www.idemvpohod.com/pohody-po-kavkazu/420-pohod-na-kavkaz-prielbrusie-light

Ясно вказано "Сложность: Сложный".

Тепер про похід, якщо коротко, то це найгірш організований комерційний похід в якому я був і зірвана відпустка для учасників.

Організація - оцінка 2

Наявність людей котрі не підготовлені ні фізично, ні морально, ні матеріально (в плані речей). Літні речі, літні спальники, відсутність теплих речей, відсутність досвіду походів. Організатор несе за людей відповідальність і має особисто перепитати кожного і вказати, що має бути з собою. В випадку відсутності надати ці речі або недопустити людину до походу. Він же просто пішов за наживою і набрав всіх підряд аби заробити більше грошей. І в цьму не винні люди, в цьому винні організатори.

Харчування - оцінка 2

Це найгірше харчування яке я бачив. Раціон і різноманіття продуктів скудне. Провідник не взяв ні солі, ні приправ не кажучи вже про, наприклад, сушені овочі. Добре, що по дорозі знайшли сіль у місцевих. Кишенькове харчування відсутнє. Любите пожувати сухофруктів, горішків на привалі чи цукерочку по дорозі? Забудьте, бюджет обмежено задля наживи.

Цей сухарик, це норма до чаю
Кількість їжі мала, таке враження, що закупились на 7 чоловік, а потім набрали ще 5-ох. Рекомендовані показники кілокалорій на людину в день в походах, ~3000. Так от ми сіли і порахували показники нашої розкладки і вона становила десь ~1050. Це просто ганьба. Набираєте людей які не здатні носити тяжкі наплечники? Ну то робіть заброски продуктів, а не моріть людей голодом. І за це я платив гроші?

Провідник - оцінка 2

 Провідник абсолютно не зацікавлений в тому щоб вести підготовлених людей далі. Чому я маю вмовляти ПРОВІДНИКА йти далі по маршруту? Це ж смішно. Хто не хоче йти далі, на автобус і до побачення. Випав легенький сніжок, а для нього ніби буран пройшов. Після цього 2 дні стояла дуже сонячна погода, і він всеодно не повів нас далі. Я задаю запитання:
- Якщо завтра буде нормальна погода, ти поведеш нас далі?
- Так поведу.
Наступного дня знову жарило сонце(це вже другий сонячний день підряд), від снігу ні сліда, і він всеодно відмовився йти далі.
Ось в таку сонячну погоду ми не пішли далі, "бо вона могла зіпсуватись"

На пропозицію походити радіалки замість від"їзду реакція була та сама. Просто смішний аргумент "погода може зіпсуватисть". Так це ж ГОРИ, вона тут завжди може зіпсуватись, що це за дитячі відмовки??? Для того і беруться речі на будь-яку погоду.

В результаті: провідник зірвав похід, відвіз нас в якісь кущі біля траси недалеко від Кісловодська, а зранку поїхав собі в Україну. Питається чим це краще того, щоб лишитись у горах, покупатися в мінеральних ваннах і побігати радіалки?


Отож дуже не рекомендую ходити в походи з http://www.idemvpohod.com

Немає коментарів: